nederland-usa-vlaggen

Wasconnect reinigt teamkleding van nationale voetbalteams Nederland & USA

Wasconnect reinigt en verzorgt deze week dagelijks de teamkleding van de nationale voetbalteams van Nederland & de USA.

Het Nederlandse en Amerikaanse damesteam U15 verblijven momenteel in Deventer. De Nederlandse meiden onder de 15 jaar spelen eind deze week twee oefeninterlands tegen de leeftijdsgenoten uit de USA. Deze wedstrijden vinden plaats op respectievelijk vrijdag 14 juni (19:00 uur) en zondag 16 juni (16:00 uur) a.s. op Sportpark De Horsterhoek in Schalkhaar.

hygiene-kantoor

Hygiëne op kantoor

Een hygiënische werkplek zorgt voor minder verzuim en meer productiviteit. Hygiëne op kantoor is belangrijk dus. Maar hoe zorg je voor een schone werkplek? We geven je een aantal tips die je vandaag zelf al kan uitvoeren!

1 Zorg voor een schone werkplek

Maak regelmatig je werkplek, maar ook je muis, telefoon en toetsenbord schoon. Kijk daarbij eens goed naar alles wat je gedurende de dag aanraakt. Pennen, notitieboekjes, een rekenmachine? En haal hier direct even een doekje overheen. Bijvoorbeeld met antibacteriële doekjes of gebruik een desinfecterende spray. Bacteriën overleven uren en soms zelf dagenlang op oppervlakten. Dagelijks je werkplek desinfecteren is dus geen overbodige luxe.

2 Was je handen

Hij kon niet uitblijven, was je handen regelmatig. Tijdens het handen wassen verwijder je bacteriën en virussen van je handen. Om verspreiding van deze ziektemakers tegen te gaan is het van belang om meermaals per dag je handen met zeep te wassen. Onderschat daarbij het belang van je handen drogen ook niet.

3 Zorg voor schone lucht

Zorg voor voldoende schone lucht en een goede ventilatie. Dit kan door een klimaatbeheersing geregeld zijn, maar zorg dan ook altijd voor een goede luchtcirculatie. Zet bijvoorbeeld een deur open. Geen klimaatbeheersing? Zet dan ook regelmatig de ramen open voor verse en frisse lucht. Hierdoor stijgt namelijk het zuurstofniveau op kantoor, waardoor je scherpt en gefocust kan blijven werken. Planten zorgen ook voor extra zuurstof en kunnen luchtzuiverend werken.

4 Niet op je werkplek eten

Je bent druk en dus lunch je geregeld achter je bureau. Niet alleen is dit niet goed voor je productiviteit. Je presteert immers beter na een pauze waarbij je echt van je werkplek weg bent geweest. Het is ook hygiënisch gezien geen goed idee. De kruimels die achterblijven zijn een bron van bacillen en kunnen achterblijven in je toetsenbord.

5 Zorg voor een ‘leeg’ bureau en zet geen spullen op je bureau

Niet alleen is dit makkelijker schoonmaken, ook krijgen bacillen minder kans om zich op te hopen tussen stapels papier of mappen.  Zet je daarbij ook wel eens je tas op je bureau neer? Bedenk waar die tas nog meer is geweest. Misschien op de grond in het openbaar vervoer of op straat? De viezigheid van de vloer kan je via een tas overbrengen naar jouw schone werkplek.

Met bovenstaande tips kun jij vandaag al aan de slag met een verbeterde hygiëne op je werkplek. Meer weten over hygiëne op kantoor of de producten van Wasconnect? Neem contact op via onderstaand formulier.

handen-wassen

Contactloze kranen

Wist u dat…

tot 80% van besmetting tussen mensen ontstaat via de handen en wel 47% van de ziektes kunnen voorkomen worden door een goede handreiniging.

Iedereen kent inmiddels het belang van handen wassen. Door je handen te wassen met water en zeep verwijder je virussen en bacteriën van je handen. Maar wat als je met je schone handen vervolgens dezelfde kraan moet dichtdraaien, die je net met vieze handen hebt opengezet?

Contactloos handen wassen

Virussen en bacteriën kunnen in de lucht een paar uur overleven, maar wel tot 72 uur op staal en dus ook op de kraanknop. Een hygiënische oplossing voor dit probleem is de contactloze kraan. Water begint te stromen zonder dat er contact wordt gemaakt met het oppervlak. Hierdoor is er geen overdracht van ziekteverwekkers. En dit is niet het enige voordeel.

Waterbesparend

Gemiddeld wordt er 4 liter drinkwater gebruikt tijdens het handen wassen. De contactloze kraan daarentegen werkt met een sensor. Zodra handen worden aangeboden begint het water te stromen en de kraan stopt ook direct weer automatisch. Water stroomt dus alleen als het nodig is en de kraan zal niet onnodig lang stromen. Hierdoor wordt water bespaard, tot wel 70% in vergelijking met reguliere kranen.

Legionalla

De contactloze kranen hebben daarbij een hygiënespoeling tegen legionella. Wordt de kraan 24 uur niet gebruikt, dan volgt automatisch een spoeling. Dit voorkomt verontreiniging in stilstaand water en biedt daardoor extra veiligheid.

Assortiment

Handen wassen met water en zeep blijft het beste. Wasconnect levert een complete oplossing voor handhygiëne met diverse dispensers, handzeep en contactloze kranen.

De contactloze kranen zijn beschikbaar in twee variaties: koud en warm/koud. Bij de mengkraan is de warmte instelbaar door de warmteregelaar.

contactloze-kraan

Wasconnect biedt de Grohe contactloze kraan, voor optimale hygiëne. Handen wassen met water en zeep blijft het beste. Maak daarbij tijdens het handen wassen zo min mogelijk contact met andere oppervlakken. In de varianten meng (warm/koud) en koud.

  • Contactloos handen wassen
  • 100% hygiënisch
  • Warm-koud en koud
  • Prijs op aanvraag

Wasconnect voorziet in verschillende oplossingen voor handhygiëne. Interesse of meer weten over de hygiëne oplossingen van Wasconnect? Kom in contact met onze experts.

handen-drogen-papier

Handen drogen, minstens zo belangrijk als handen wassen

Handen drogen, minstens zo belangrijk als handen wassen

Niet eerder stond handhygiëne zo in de spotlights dan nu. ‘Handen wassen, handen wassen, handen wassen’, aldus minister de Jong tijdens zijn toespraak afgelopen woensdag. Minimaal 20 seconden, met zeep en onder stromend water. Tot zover duidelijk. Maar, wist u dat uw handen drogen minstens zo belangrijk is?

Natte handen brengen tot 10 keer zoveel micro-organismen over dan droge handen. Onder deze micro-organismes bevinden zich ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. Zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR). Dit komt doordat vocht de belangrijkste factor is bij de overdracht van micro-organismen.  Bacteriën en virussen voelen zich het lekkerst in een vochtige omgeving of oppervlak en kunnen zich hier gemakkelijk vermenigvuldigen. Daarbij nemen natte handen meer micro-organismen op van vuile oppervlakken en brengen deze ook sneller over naar schone oppervlakken. Uw handen goed drogen is dus net zo belangrijk als het wassen van de handen.

Wasconnect voorziet in verschillende oplossingen voor handen drogen. Interesse of meer weten over de hygiëne oplossingen van Wasconnect? Kom in contact met onze hygiëne-experts

Wasconnect-Servicebus-2

Wasconnect bezoekt haar klanten 100% elektrisch

Deze week heeft Wasconnect haar eerste 100% elektrische serviceauto in gebruik genomen. Vanaf heden zullen wij onze dienstverlening in Deventer en directe omgeving met dit voertuig uitvoeren. Naast frisse bedrijfskleding en toiletruimtes dragen wij zo ook een klein beetje bij aan een frissere lucht. 

wasconnect-borstelmat

Wasconnect breidt haar dienstverlening uit met professionele borstelmatten

Wasconnect heeft voor het bedrijf Marktlink een professionele schoonloopvoorziening geïnstalleerd.

Marktlink heeft gekozen voor een borstelmat buiten de entree en een wisselbare (industrieel reinigbare) schoonloopmat binnen de entree van het pand.

De borstelmat heeft een professionele uitstraling en verwijderd effectief het vuil, zand en modder van de voeten van uw bezoekers. De mat is zeer weersbestendig en kan zowel op de vloer als verzonken in de vloer gelegd worden.

Een groot voordeel van de borstelmat is het reinigen ervan. U hoeft dit niet te laten doen door een erkend bedrijf maar u kunt dit zelf doen met een hogedrukreiniger. Het vuil is eenvoudig weg te spuiten en de mat ziet er weer keurig uit.

oude-bedrijfskleding

Wasconnect geeft oude bedrijfskleding een tweede leven

Als onderdeel van haar bedrijfskleding dienstverlening biedt Wasconnect oude/versleten bedrijfskleding van haar klanten ter vernietiging aan. Deze bedrijfskleding wordt na vernietiging tot vezels verwerkt en in balen geperst.

De aanbieder van het textiel ontvangt na vernietiging een verklaring die vermeldt om welke soort goederen het gaat, de hoeveelheid, door wie en wanneer textiel is aangeleverd, wanneer textiel is vernietigd en op welke wijze.

Er verdwijnt nu nog teveel textiel in de ovens van afvalenergiecentrales. Dit is vernietiging van een waardevolle grondstof. Textiel is uitstekend in te zetten voor nieuwe producten. Dit geldt zowel voor (beroeps)kleding, die om diverse redenen niet in de huidige vorm hergebruikt mag of kan worden, als voor ander textiel.

Samen met haar klanten bespreekt Wasconnect de mogelijke nieuwe producten die met de vezels van hun oude bedrijfskleding gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld (boodschap)tassen voor het personeel.

wasconnect-erkend-leerbedrijf

Wasconnect gaat kennis delen met studenten

erkend-leerbedrijf

Vanaf heden mag Wasconnect zich profileren als erkend leerbedrijf.

Wij kijken er naar uit om gedreven studenten extra kennis bij te brengen in een plezierige, professionele werkomgeving.
Studenten die geïnteresseerd zijn om in een jonge en snel groeiende organisatie hun opleiding meer inhoud te geven zijn van harte welkom om contact met ons op te nemen.

Neem een kijkje op www.stagemarkt.nl voor meer informatie over deze stageplek.

 

DeLoSan zet zich in voor Stichting Present

Afgelopen zomer hebben KB-Online en Wasconnect het initiatief DeLoSan op de markt gebracht. Een sanitaire dienstverlening waarbij duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Afgelopen week zette DeLoSan zich in voor Stichting Present.

Een ware transformatie

Afgelopen week hebben de medewerkers van KB-Online en Wasconnect zich voor een middag in ‘hovenierskleding’ gestoken. Het doel deze middag was om een inwoner van Deventer te voorzien van een opgeruimde en gesnoeide tuin. Na een middag hard werken en veel plezier, heeft de tuin van deze bewoner een ware transformatie ondergaan. Met een tevreden bewoner als resultaat kunnen wij namens DeLoSan spreken van een geslaagde middag.

Quartz-Line-Sanitaire-Hygiëne

Nieuw in ons toilethygiëne assortiment: De Quartz Line

Quartz-Line-Sanitaire-Hygiëne

Met de Quartz Line heeft uw sanitaire ruimte meer uitstraling

Vanaf heden kunnen wij uw sanitaire ruimte ook voorzien van de nieuw ontwikkelde “Quartz” productlijn. Deze sanitaire hygiëne lijn bestaat uit onder andere: handdoekautomaten, zeepdispensers en luchtverfrissers. Door de verschillende kleuren waarin deze lijn verkrijgbaar is, kunt u de sanitaire ruimtes naar uw eigen wens inrichten. De dispensers zijn verkrijgbaar in de kleuren: wit, zilver en zwart. De verbruiksartikelen worden door Wasconnect automatisch en periodiek bij u aangeleverd. Een service waar u geen omkijken naar heeft.

Bent u benieuwd naar deze productlijn en de bijbehorende service? Dan helpen wij u graag verder.

Direct contact opnemen? Klik hier.