hygiene-kantoor

Hygiëne op kantoor

Een hygiënische werkplek zorgt voor minder verzuim en meer productiviteit. Hygiëne op kantoor is belangrijk dus. Maar hoe zorg je voor een schone werkplek? We geven je een aantal tips die je vandaag zelf al kan uitvoeren!

1 Zorg voor een schone werkplek

Maak regelmatig je werkplek, maar ook je muis, telefoon en toetsenbord schoon. Kijk daarbij eens goed naar alles wat je gedurende de dag aanraakt. Pennen, notitieboekjes, een rekenmachine? En haal hier direct even een doekje overheen. Bijvoorbeeld met antibacteriële doekjes of gebruik een desinfecterende spray. Bacteriën overleven uren en soms zelf dagenlang op oppervlakten. Dagelijks je werkplek desinfecteren is dus geen overbodige luxe.

2 Was je handen

Hij kon niet uitblijven, was je handen regelmatig. Tijdens het handen wassen verwijder je bacteriën en virussen van je handen. Om verspreiding van deze ziektemakers tegen te gaan is het van belang om meermaals per dag je handen met zeep te wassen. Onderschat daarbij het belang van je handen drogen ook niet.

3 Zorg voor schone lucht

Zorg voor voldoende schone lucht en een goede ventilatie. Dit kan door een klimaatbeheersing geregeld zijn, maar zorg dan ook altijd voor een goede luchtcirculatie. Zet bijvoorbeeld een deur open. Geen klimaatbeheersing? Zet dan ook regelmatig de ramen open voor verse en frisse lucht. Hierdoor stijgt namelijk het zuurstofniveau op kantoor, waardoor je scherpt en gefocust kan blijven werken. Planten zorgen ook voor extra zuurstof en kunnen luchtzuiverend werken.

4 Niet op je werkplek eten

Je bent druk en dus lunch je geregeld achter je bureau. Niet alleen is dit niet goed voor je productiviteit. Je presteert immers beter na een pauze waarbij je echt van je werkplek weg bent geweest. Het is ook hygiënisch gezien geen goed idee. De kruimels die achterblijven zijn een bron van bacillen en kunnen achterblijven in je toetsenbord.

5 Zorg voor een ‘leeg’ bureau en zet geen spullen op je bureau

Niet alleen is dit makkelijker schoonmaken, ook krijgen bacillen minder kans om zich op te hopen tussen stapels papier of mappen.  Zet je daarbij ook wel eens je tas op je bureau neer? Bedenk waar die tas nog meer is geweest. Misschien op de grond in het openbaar vervoer of op straat? De viezigheid van de vloer kan je via een tas overbrengen naar jouw schone werkplek.

Met bovenstaande tips kun jij vandaag al aan de slag met een verbeterde hygiëne op je werkplek. Meer weten over hygiëne op kantoor of de producten van Wasconnect? Neem contact op via onderstaand formulier.