handen-wassen

Contactloze kranen

Wist u dat…

tot 80% van besmetting tussen mensen ontstaat via de handen en wel 47% van de ziektes kunnen voorkomen worden door een goede handreiniging.

Iedereen kent inmiddels het belang van handen wassen. Door je handen te wassen met water en zeep verwijder je virussen en bacteriën van je handen. Maar wat als je met je schone handen vervolgens dezelfde kraan moet dichtdraaien, die je net met vieze handen hebt opengezet?

Contactloos handen wassen

Virussen en bacteriën kunnen in de lucht een paar uur overleven, maar wel tot 72 uur op staal en dus ook op de kraanknop. Een hygiënische oplossing voor dit probleem is de contactloze kraan. Water begint te stromen zonder dat er contact wordt gemaakt met het oppervlak. Hierdoor is er geen overdracht van ziekteverwekkers. En dit is niet het enige voordeel.

Waterbesparend

Gemiddeld wordt er 4 liter drinkwater gebruikt tijdens het handen wassen. De contactloze kraan daarentegen werkt met een sensor. Zodra handen worden aangeboden begint het water te stromen en de kraan stopt ook direct weer automatisch. Water stroomt dus alleen als het nodig is en de kraan zal niet onnodig lang stromen. Hierdoor wordt water bespaard, tot wel 70% in vergelijking met reguliere kranen.

Legionalla

De contactloze kranen hebben daarbij een hygiënespoeling tegen legionella. Wordt de kraan 24 uur niet gebruikt, dan volgt automatisch een spoeling. Dit voorkomt verontreiniging in stilstaand water en biedt daardoor extra veiligheid.

Assortiment

Handen wassen met water en zeep blijft het beste. Wasconnect levert een complete oplossing voor handhygiëne met diverse dispensers, handzeep en contactloze kranen.

De contactloze kranen zijn beschikbaar in twee variaties: koud en warm/koud. Bij de mengkraan is de warmte instelbaar door de warmteregelaar.

contactloze-kraan

Wasconnect biedt de Grohe contactloze kraan, voor optimale hygiëne. Handen wassen met water en zeep blijft het beste. Maak daarbij tijdens het handen wassen zo min mogelijk contact met andere oppervlakken. In de varianten meng (warm/koud) en koud.

  • Contactloos handen wassen
  • 100% hygiënisch
  • Warm-koud en koud
  • Prijs op aanvraag

Wasconnect voorziet in verschillende oplossingen voor handhygiëne. Interesse of meer weten over de hygiëne oplossingen van Wasconnect? Kom in contact met onze experts.