handen-drogen-papier

Handen drogen, minstens zo belangrijk als handen wassen

Handen drogen, minstens zo belangrijk als handen wassen

Niet eerder stond handhygiëne zo in de spotlights dan nu. ‘Handen wassen, handen wassen, handen wassen’, aldus minister de Jong tijdens zijn toespraak afgelopen woensdag. Minimaal 20 seconden, met zeep en onder stromend water. Tot zover duidelijk. Maar, wist u dat uw handen drogen minstens zo belangrijk is?

Natte handen brengen tot 10 keer zoveel micro-organismen over dan droge handen. Onder deze micro-organismes bevinden zich ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. Zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR). Dit komt doordat vocht de belangrijkste factor is bij de overdracht van micro-organismen.  Bacteriën en virussen voelen zich het lekkerst in een vochtige omgeving of oppervlak en kunnen zich hier gemakkelijk vermenigvuldigen. Daarbij nemen natte handen meer micro-organismen op van vuile oppervlakken en brengen deze ook sneller over naar schone oppervlakken. Uw handen goed drogen is dus net zo belangrijk als het wassen van de handen.

Wasconnect voorziet in verschillende oplossingen voor handen drogen. Interesse of meer weten over de hygiëne oplossingen van Wasconnect? Kom in contact met onze hygiëne-experts