oude-bedrijfskleding

Wasconnect geeft oude bedrijfskleding een tweede leven

Als onderdeel van haar bedrijfskleding dienstverlening biedt Wasconnect oude/versleten bedrijfskleding van haar klanten ter vernietiging aan. Deze bedrijfskleding wordt na vernietiging tot vezels verwerkt en in balen geperst.

De aanbieder van het textiel ontvangt na vernietiging een verklaring die vermeldt om welke soort goederen het gaat, de hoeveelheid, door wie en wanneer textiel is aangeleverd, wanneer textiel is vernietigd en op welke wijze.

Er verdwijnt nu nog teveel textiel in de ovens van afvalenergiecentrales. Dit is vernietiging van een waardevolle grondstof. Textiel is uitstekend in te zetten voor nieuwe producten. Dit geldt zowel voor (beroeps)kleding, die om diverse redenen niet in de huidige vorm hergebruikt mag of kan worden, als voor ander textiel.

Samen met haar klanten bespreekt Wasconnect de mogelijke nieuwe producten die met de vezels van hun oude bedrijfskleding gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld (boodschap)tassen voor het personeel.